CZBG Forum

Milojević – Povratak na slavne staze

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Povratak Crvene zvezde na najsvetliju evropsku scenu obradovao je sve njene navijače, a uspešnu jesen pored dobrih internacionalnih igara upotpunile su odlične partije u domaćem šampionatu.

Sa posebnom radošću poslednje klupske uspehe proživljavali su bivši igrači, a među njima i legendarni golman crveno-belih Zvonko Milojević.
– Godina na izmaku je samo mogla da se poželi. Osvojili smo titulu, igrali Ligu šampiona i ostvarili neverovatnu dominaciju ove jeseni u Superligi. Pobeda nad slavnim Liverpulom posebno me je obradovala, a jedini poraz na domaćem terenu doživeli smo od Pari Sen žermena, najbolje ekipe protiv koje je Zvezda igrala u poslednjih 50 godina – istakao je nekadašnji čuvar mreže.
Na Milojevića je poseban utisak ostavio duel sa prošlogodišnjim finalistom Lige šampiona.
– U Zvezdi važi pravilo da se samo pobede priznaju, pa je samim tim svaki naredni trijumf najvažniji, ali ukoliko bih morao da izdvojim jedan svakako je to slavlje nad Liverpulom, vicešampionom evrope. Malo ko je očekivao takav epilog, a posebno raduje dominantan utsak koji je naš klub ostavio u tom duelu. Da su timovi igrali bez klupskih obeležja, svi bi mislili da je Zvezda zapravo Liverpul, klub sa milionskim budžetom i igračima koji su među najboljima u svetu.

Posebne komplimente Zvonko Milojević je imao na svoje naslednike među stativama.

– Bez dobrog golmana nema ni uspeha, jer kuća se gradi od temelja. Prema tome, za uspeh kakav su ostvarili crveno-beli potreban je odličan golman, a Vladan Milojević je ove jeseni imao dva na raspolaganju – Borjana i Popovića. Pored odličnih čuvara mreže imali smo sjajno ukomponovane ostale linije tima, a pored golmana posebno sam oduševljen i napadačima.
Komplimenti nisu izostali ni na račun prezimenjaka, šefa stručnog štaba.
– Dobri igrači i kvalitet su uzalud ukoliko nemate stratega koji će da ih ukomponuje i napravi tim, zdravu i jaku celinu. Klub nije pojedinac već kolektiv, a Zvezda zahvaljujući Vladanu Milojeviću ima kompaktan tim što je plod uspeha. Želim im da sledeća godina bude bar približno uspešna što najbolje govori koliki smo uspeh ostvarili. Prošle su decenije od našeg prethodnog učešća u Ligi šampiona i nadam se da je ovo tek početak povratka Zvezde na staze stare slave – naglasio je Milojević.
Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *