CZBG Forum

Rezime „ERSTE BANK“ Lige budućih šampiona 2018/2019, U8 i U10

Legenda jugoslovenskog i srpskog hokeja, gospodin Vojin Koljenšić Šilja, inače i koordinator Lige budućih šampiona za uzrast do 8 i 10 godina, napravio je rezime svega onoga što se dešavalo u sezoni 2018/19, a vezano za ovo takmičenje.

Foto: Liga budućih šampiona

“Kao koordinator lige, odlučio sam se da predstavim rezime sezone 2018/2019, za selekcije U8 i U10, svim ekipama učesnicama lige:

Takmičenje je organizovano turnirski, po kalendaru koji je prezentovan 18.09.2018. sa propozicijama takmičenja za selekcije U8 i U10.

Možemo konstatovati da je ovo-sezonsko takmičenje podržano od strane SHL Srbije kao razvojna liga i sponzora ERSTE banke, kao Liga budućih šampiona.

Direktor i koordinator takmičenja su u potpunosti težili regularnosti sa usvojenim propozicijama i dali su maksimalni doprinos u očuvanju samog takmičenja.

Fer uslovi za sve učesnike takmičenja Lige budućih šampiona, stavljeni su iznad interesa klubova (pojedinaca), u cilju napretka i dugoročnog razvoja hokeja u Srbiji.

Uspešnost ove sezone, za selekcije U8 i U10, ogleda se u:

 • uspešno odigranih 210 utakmica;
 • održanih 14 turnira;
 • učestvovanju180 -190 mladih hokejaša;
 • produženom takmičarskom periodu – trajao 7 meseci.

Zahvaljujući sponzoru i podršci SHLS-a, u toku sezone 2018/19, obezbeđeno je i podeljeno 7 golmanskih kompleta učesnicima Lige, a u toku je i realizacija još 7 golmanskih kompleta.

Svi izneti podaci, u ovom rezimeu, dati su na osnovu propozicijama propisanih prijavnih listova, predatih od strane trenera koji su vodili ekipe učesnice turnira (prijavni listovi sa potpisom).

NAPOMENA: Spiskovi igrača učesnika, sa svih ove sezone održanih turnira, predati su zajedno sa pratećom dokumentacijom, na kraju sezone, Savezu hokeja na ledu Srbije.

Koljenšić Vojin

Koordinator „ERSTE bank“ lige”

Share this...
Tweet about this on Twitter
Twitter

1 Komentar

 1. Svaka cast za organizaciju ove godine. Zvezda i Partizan su standardno bili na nivou (takmicarski a i pogotovo sa organizacijom Sile i Holbus turnira).

  Kao prioriteti za savez u sledecoj sezoni bi mogli biti izjednacavanje uslova u gradovima van Beograda, u domenu moguceg. Naravno, prvi prioritet je krov za suboticane, koji je preduslov da imaju koliko toliko normalnu sezonu (duzu od 2-3 meseca), koja nece zavisiti od kisa i snega. Sledeci prioritet je produzenje sezone u Spensu (na pocetak septembra i/ili do kraja aprila). Takodje, novosadjanima (Starsi ili Vosa ili mesovito) bi dobro dosao jos jedan “sekundarni” klub (tipa RedStar ili Marbo) u kome bi se U6 ili losije U8 pripremale za nastupe u kasnijim sleekcijama.
  Ovako cemo sledece godine opet imati raskorak izmedju U8 zvezde i partizana (ciji klinci su ove godine odigrali dosta turnira vec pod kapom RedStara i Marba) i U8 Vojvodine i Starsa koji ove godine kao U6 nisu odigrali maltene ni jedan turnir.
  Za kraj najlepse: nastaviti podrsku devojcicama i njihovom razvoju u hokeju. Ove sezone su cesto dolazile do izrazaja, i napredak je vidljiv i u pogledu broja devojcica i u pogledu kvaliteta. Mozda ce uskoro zenski klub u U8 i U10 selekcijama postati realnost.

  Hvala ERSTE banci za sponsorstvo 🙂

Ostavi komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *